TV3 estrena “Incidents”, un programa on la realitat esdevé ficció

Redacció TV3

Arriba a TV3 una nova manera de fer i veure teatre per televisió; “Incidents”, un programa que serà el motor escènic del talent teatral independent del territori.

“Incidents” vol dinamitzar la cultura teatral emergent i adaptar-la a la ficció televisiva utilitzant el millor de cada format. Per fer-ho, escolta les necessitats dels nous creadors i els dona visibilitat en un espai que no és l’habitual per a ells, sinó que converteix l’escena teatral en una ficció televisiva diferent a cada episodi.

“Incidents” són quatre capítols de quaranta minuts, cada un protagonitzat per una companyia de teatre independent a qui es fa un encàrrec molt concret: crear una peça de ficció per a la televisió. De la mà d’un equip expert en la matèria, l’equip haurà d’entrar en el món del llenguatge televisiu.

Les quatre companyies

Les companyies de teatre independent que intervenen en cada capítol han obtingut reconeixements dramatúrgics de primer nivell. Són: La Calòrica, una de les companyies independents més consolidades del panorama teatral català; Sixto Paz, una companyia que no es defineix artísticament, sinó que són les circumstàncies en què es troben les que la defineixen; El Eje, una companyia que treballa a partir de textos de nova creació de dramaturgs contemporanis i d’adaptacions de textos internacionals, i Companyia Solitària, una formació que vol fer un teatre que es pugui retroalimentar dels seus coneixements com a grup, el seu caràcter i el seu humor.